Sağlıklı bir yaşam için vücudumuzun tüm sistemlerinin birbirine bağlı olarak çalıştığını anlamak ve bu duruma bütünsel bir bakış açısı ile bakmak gerekir. Hücresel sağlığın yanında ruhsal sistemin de sağlıklı çalışması bütünsel bakış açısının olmazsa olmazıdır. Sağlıklı bir yaşam için şunlara dikkat etmek gerekir.
Hastalıkların kök sebeplerini araştırmak ve tedavi etmek prensibine dayanır. İnsanlardaki mükemmel işleyen sistemlerin hasta olmadan önceki gibi çalışmasını sağlar. Klasik tıpta hastanelerde uygulanan testlere ilave olarak daha ileri biyokimya, mikrobiyoloji, fizyolojiyi kullanarak vücuttaki dokulardaki hücrelerdeki toksinin yükünü azaltarak ve mikro besinleri sağlayarak kişiye özel bir tedavi yaklaşımı sunan klasik tıbba alternatif olmayıp destekleyici olan bir yardımcı tıp yöntemidir.
Dr Özlem Aras 2021 yılından bu yana Fonksiyonel Tıp Akademisi’nde
Eğitimlerini tamamlamıştır
Genel Detox programı nedir?
Genel durumu iyi nispeten sağlıklı hastalarda uygulanır. Öncelikle genel toksin alımın azaltacak bir beslenme programı diyetisyen eşliğinde gözden geçirilir. Daha sonra var olan toksin yükü tespit edilir. Sonuca göre toksin atılımını sağlayacak Faz-2 ve Faz-3 sistemleri çalıştırma hedeflenir. Mikrobesin düzenlenmesi yapılır. Ruhsal sistemin desteklenmesi için farkındalık çalışmaları yapılır.
Yoğun Detox programı nedir?
Kronik bir hastalığı olanlar, aşırı kilolu olup obezitesi olanlar, mide küçültme operasyonu planlanan hastalar, biyoeşdeğer hormon tedavisi programında olan hastalarımıza uygulanır. Vücudun genel toksin yükü tespit edilir, vücudun asit/alkali dengesi saptanır. Tüm vücudun kas, yağ, protein optimizasyonu yapılır. Tüm vücuttaki enflamasyon düzeyinin düşürülmesi hedeflenir. Diyet düzenlenmesi ve insülin direncinin metabolik olarak düzenlenmesi hedeflenir. Yağ dokusundan toksinlerin mobilize edilmesi sağlanır. Bağırsak fonksiyonunun en iyi şekilde çalışması sağlanır. Çünkü bağırsak mikrobiyotası toksin atılımında çok önemlidir. Mikrobesin durumu optimize edilir.
Ruhsal sistemin desteklenmesi için farkındalık çalışmaları yapılır.
Vücudumuzda her gün milyonlarca kez gerçekleşen döngüler vardır. Bu döngüler bir ürünün sentezi sağlamak için çeşitli mikro besinler ve enzimleri kullanır. Sentezlenen ürünler hücre zarlarının yapısına katılırlar veya bir sinir hücresini onarırlar. Dopamin, seratonin, melatonin, epinefrin gibi birçok önemli maddeler her gün sentezlenir ve kullanılır. Bu maddeler bizim beyin fonksiyonlarımızdan, mutluluğumuzdan, depresyonumuzdan sorumlu moleküllerdir. Ayrıca her gün karşılaştığımız zararlı toksinlerin vücudumuzdan uzaklaştırılabilmesi ve hücrelere zarar verici özelliklerinin azaltılabilmesi içinde önemli döngüler vardır. Bu döngülerin düzgün çalışması bizim hücresel sağlığımız için çok önemlidir. Fonksiyonel bakış açısı ile insan sağlığına bakıldığında hastalıkların temelindeki bu bozulan döngüler tespit edilerek onarılmakta ve sağlığı koruyucu sistemlerin tekrar çalışması sağlanabilmektedir.
Sağlığımızı koruyan döngülerimiz;
Bu döngülerin düzgün çalışmasına destek olunarak sağlıklı bir yaşama kavuşmak mümkündür. Kliniğimizde hücresel ve ruhsal sağlığınız için bütünsel, fonksiyonel bir bakış açısı ile hastalıkların tedavisi ve sağlığın korunması hedeflenmektedir.
Sağlıklı bir sindirim sitemi, tüm vücut döngülerinin çalışabilmesi, hormon birikimlerinin önlenebilmesi, toksinlerin atılabilmesi, vitamin ve mineral dengesi için çok önemlidir. Yeterli bir mide asiti varlığı, iyi bir bağırsak mikrobiyotası, iyi çalışan sindirim enzimleri ve iyi kalite gıdalarla beslenme ile sağlıklı olma yolunda en önemli adımı atmış oluruz. Çünkü aldığımız besinler bir kalori olmaktan çok daha fazlasıdır. Aldığımız besinleri hücrelemiz ve genlerimize iletilen birer datadır. Hücreler bu bilgiden bir anlam çıkarır ve bu bir sonuç doğurur. Bazende barsak microbiyotamız iyi bir dengede olmayabilir bu durumda yediğimiz gıdalardan yeterince faydalanamayız. Barsak bakterilerinin aşırı çoğalması ile ilgili bir bozukluk olan SIBO ( İnce bağırsakta aşırı bakteri üremesi) artmış bakteri sayısına bağlı olarak bağırsak geçirgenliğinde artış ve gıdaların emiliminde bozukluk vardır. Şişkinlik, karın ağrısı, gaz, mide bulantısı, hazımsızlık, kabızlık ve ishal gibi belirtiler ortaya çıkabilmektedir.
Bu sorulardan en az 6 “EVET” iniz var ise SIBO nefes testi yaptırarak tanınızı doğrulatmanız gerekmektedir.